Det var dengang.
Der er nok ikke mange singler i dag der bliver fulgt til gadedøren, og afslutter mødet med et kys, men det var metoden i gamle dage. Mange forhold startede med et kys i gadedøren, uden aftale om et nyt møde. I dag går det hele meget hurtigere. Har vi helt glemt forventningens glæde, grublen over ubesvarede spørgsmål, fordi vi ikke turde være så direkte og tvivlen om han eller hun var interesseret i at mødes igen?
Vi tør det hele i dag.
Der skal ikke meget kontakt til, før vi kræver svar på en hel masse spørgsmål. Den langsomme fremgangsmåde er erstattet af effektive journalistiske evner, hvor der spørges frit fra leveren om både job, familie og hvad der ellers er godt at vide. De spørgsmål der tidligere kunne tage måneder at få svar på (de skulle jo stilles først), klares i dag over en kop kaffe.
I dag vil vi have klarhed med det samme, og forventer respons ret kort tid efter det første møde. Er der interesse, eller er der ikke.
Ny fælles titel.
Tidligere hed det ungkarl, hvis det var en mand, og frøken når det var en kvinde. Nu har vi fået en fælles titel – single. Det er oven i købet et engelsk ord, som ikke fandtes i det danske sprog dengang. Der har, så vidt vides, ikke været opstand over denne fælles titel. Nogen foretrækker dog stadig at kalde sig enlige, eller en af de andre statusbeskrivelser.
Accept før og nu.
Der er mere accept i dag omkring det at være single i forhold til tidligere - ikke sådan at forstå, at ungkarle og frøkener ikke blev accepteret, men de var lidt et kapitel for sig selv, især når de var i den modne alder og endnu ikke havde fundet sig en partner for livet.
Der blev gisnet om, hvorfor vedkommende dog ikke havde fundet sig en livspartner. Af og til hørte man om en ungkarl eller frøken, der var blevet så frygtelig skuffet i forbindelse med en brudt forlovelse, at de levede alene resten af livet. En forklaring der var til at forstå, og som alle accepterede. Om det var sandt var der ingen der vidste, men det blev ofte sagt om en person, der aldrig var blevet gift, og som havde passeret et par skarpe hjørner.
Det er heller ikke længere det store problem at lave en bordplan, hvis en single er inviteret med til fest. Der er som regel flere af slagsen, og de er ikke længere forvist til pladsen klods op ad børnebordet.
Har du oplevet begge dele?
Der er helt sikkert brugere på 40plus, som har oplevet både den gamle og den nyere metode at date på. Du er velkommen til at deltage med dine betragtninger om før og nu, og om hvordan du oplever forskellen.